''Ik had nooit gedacht dat de ontmoeting met de paarden me zo veel zou helpen. Ze hebben me leren zien, maar vooral laten voelen, hoe ik in het leven wil staan. Ik heb zo veel geleerd over mezelf!! Dus, bedankt paarden en bedankt Ilona. En bedankt ook aan mezelf 😉... En, ik weet nu ook dat er een plek is waar ik me goed voel en terecht kan mocht het terug even moeilijker worden! '' - S.


''Ik las in lokaal blad over Ilona en haar paarden. Nu heb ik paarden altijd wat intimiderende gevonden en ging ik ze liever uit de weg. Maar iets gebeurde deze keer dat ik toch met Ilona contact opnam. Ik had al een lange tijd het gevoel dat  iets mijn levens vreugde in de weg stond en boosheid, frustraties en lichamelijke klachten veroorzaakte. Geen idee wat ik kon verwachten maar Ilona was een warme, rustige luisteraar die mij in het contact met haar paarden ongelofelijk heeft geholpen. De gevoelens en emoties die bij mij naar boven kwamen en soms zelfs  overweldigd waren wist zij te sturen op een hele fijne manier. Ilona liet me zien en vertelde wat de paarden vervolgens met hun houding, geluiden of plaats in de ruimte in verhouding tot mij, lieten merken. Dit was voor mij een hele openbaring en gaf mij de inzichten die ik nodig had om verder te kunnen. De samenwerking tussen Ilona en haar paarden, en dat ik daar even onderdeel van mocht zijn, is enorm positief voor mij gebleken.'' - V. 


''Ik ben zeer verrast door de fijne en inspirerende coachsessie die ik vandaag heb gehad. Ilona weet eerst een-op-een en daarna samen met haar paarden een prettige en rustige sfeer te creëren. Daardoor kun je al je vragen en gedachten bij haar kwijt. Ze weet op korte tijd de vinger op de zere plek te leggen en laat je tot nieuwe inzichten te komen. De sessie gaf me stof tot nadenken, maar ook praktische inzichten waar ik direct iets mee kan. Deze rustige en persoonlijke benadering is erg fijn. Ik ben nog nooit eerder zo dicht bij een paard geweest, maar kan niet anders dan bevestigen dat de aanwezigheid van zo'n dier echt een meerwaarde is. Ik kan het iedereen aanraden. Ik kijk nu al uit naar onze volgende sessie.'' - D.


''Ik was uitgenodigd om naar een sessie te komen bij Horsereflect, het bedrijf van Ilona van Driessen. Het begon met een gesprek waarin ze een aantal zaken zei die me raakten. In de sessie hebben we eerst mijn familieopstelling inzichtelijk gemaakt op een creatieve manier. Vervolgens heeft ze me op een heel ontspannende manier uitgenodigd om mee naar de paarden in de weide te gaan. En je moet weten dat ik ontzettend bang ben voor paarden. En ineens stond ik daar met 3 grote paarden om mij heen en een groot veulen. ‘Ojee’, dacht ik, ‘en nu?’

Ilona bleef dicht bij me in de buurt en gaf me uiteindelijk, na het overwinnen van de eerste angst, een veilig gevoel. Alleen dit al voelde als een overwinning voor me! Vervolgens kreeg ik pionnen die ik in de weide mocht zetten. Deze pionnen stelden mijn familie voor. Elke pion zijn eigen betekenis.

En ondertussen lopen de paarden ook nog steeds rondom ons heen! Gelukkig begeleidde Ilona me steeds met heel veel rust en vertrouwen. Dat zorgde ook bij mij voor meer lef en vertrouwen.

Er was 1 paard die steeds heel dicht bij me wilde blijven. Dat was wel heel spannend voor mij! “Oef”. Ik mocht mijn ogen sluiten en toen voelde ik opeens wel weer die felle angst.. ‘Wat kan er gebeuren met mij en het paard?’

Het paard bleef rustig staan, maar ik opende uit angst toch mijn ogen: jeetje wat spannend! Er rolde zelfs een traan langs mijn wang…En toen was er ineens een paard die mijn pion omstootte die heel ver weg stond. Dat was de pion die mijn angst voorstelde! Omgestoten.

Ilona liet mij beseffen dat ik “die angst” niet meer nodig heb. Het paard kwam met haar kop naar me toe om een aai en liep toen weer weg. ‘Ok dan “WAUW” wat een inzicht en ervaring!’

Napratend voelde ik me opgelucht en ook fijn om duidelijke inzichten te krijgen. En ondertussen heb ik tussen paarden gestaan en geaaid! Wie had dat gedacht!'' - L.


''Mijn ervaring met mijn sessies waren enorm positief, ik voelde me echt gehoord en ik vond het fijn dat je vertelde en uit leg gaf wat we gingen doen. Ook vond ik het fijn dat je ook zag wanneer iets een beetje te veel werd en dat je ook zei “dit was weer even genoeg voor vandaag”. Het welkomst kopje thee vond ik ook gelijk iets huiselijks en veiligs creëren. Voor de rest heb ik eigenlijk geen min punten want mijn ervaring was enorm positief.'' - S. 


"Graag wil ik Ilona en haar lieve paard" Danker" van harte bedanken! Zij lieten mij beiden nieuwe inzichten krijgen in mijn patroon. Bij het begin van de sessie dacht ik bij mezelf - toen ik vernam dat het over mijn gezin van herkomst ging - "jaaa daar heb ik al veel rond gewerkt, dat weet ik al".. Toch kwam er heel wat nieuws, een andere aanpak... Danker die subtiel gevoelens bevestigde. Een duif die plots door de piste vloog (deze heeft voor mij nl een speciale betekenis).. Ilona "vertaalde" alles heel duidelijk. Zij gaf ook een "nieuwe draai", een vervolg als t ware aan mijn inzicht.. Heel aangenaam verrassend! Ik ben blij met deze ervaring. Het paardje is zijn naam waardig.. Ik DANK dus met heel veel plezier zijn baasje IlONA en DANKER! ❤️🙏, Zo.. dit is vanuit mijn ❤️, mijn gevoel geschreven.. Dikke merci!'' - I.