Is een paard spannend? Zijn het grote dieren waarvoor makkelijk teruggedeinsd wordt? Zit jouw kind op een manege of wil ze graag paardrijden en vinden jullie het spannend? Of loop je ergens anders tegenaan waardoor je graag wil groeien in het omgaan met paarden? Op de meeste vragen hoor ik vaak 'ja'.

Terwijl ik merk dat paarden zoveel moois kunnen betekenen in ieders leven. Daarom bied ik lessen paardengewenning aan kinderen vanaf 5 jaar, jongeren en volwassenen. Samen kijken we wat voor jou van toepassing is en werk ik op maat een plan uit waaraan we gaan werken. 

Onderdelen van de paardengewenning kunnen zijn: een kennismaking met het paard en de wereld rondom haar, borstelen, oefeningen waardoor het (zelf)vertrouwen groeit...

Je leert bij over het paard met al haar eigenschappen. Dit op het tempo van jou en gericht op jouw specifieke situatie. Uiteraard gaat dit gepaard met de ontwikkeling van de persoon.

Om samen met het paard wat te bereiken, is zelfvertrouwen en uitstraling een meespelende factor. We werken hierbij onder andere aan leiderschap. Zo wordt er ook gebouwd aan sociale vaardigheden, motorische en cognitieve ontwikkeling. 

Dit wordt altijd op een persoonlijke manier en op het tempo van de persoon aangebracht. 

De sessies duren 1 uur, inclusief een pauze met wat te eten en te drinken.
De sessies zijn individueel. Liever deelnemen in een groep? Contacteer mij voor de mogelijkheden.  

 

Let op, kinderen leren bij mij niet het klassieke paardrijden. Het gaat om omgaan met een paard op een natuurlijke manier en samen groeien. De lessen zijn wel een voorbereiding of aanvulling op manegelessen.