Waarom?

Heb jij soms ook het gevoel dat de schooltas van jouw kind te zwaar wordt en bijna volgepropt wordt met veel emotionele belasting naast de schoolboeken? Ik help jouw kind met het lichter maken van deze tas, zodat ze zichzelf kunnen ontwikkelen in hun unieke zelf en met al hun capaciteiten de dingen kunnen waarmaken die voor hen belangrijk zijn. Ik bied een plek waar ze, samen met de paarden, zichzelf kunnen ontmoeten en de rust en ontspanning kunnen vinden die nodig zijn om die uitdagingen aan te gaan waar ze voor staan. Hoe graag gun jij het hen om met een positief gevulde rugzak de wereld in te stappen?

Hoe?

Nadat ik een bericht heb gekregen van de verzorger van het kind, plan ik met jullie een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. In dat gesprek kunnen we afstemmen waar de noden liggen en welke mogelijkheden er zijn om de uitdagingen die er nu liggen, aan te pakken en overzichtelijk te maken. 

Er wordt gewerkt aan de hand van trajecten van 5 sessies. Op die manier heeft iedereen de kans om eerst het vertrouwen te krijgen in elkaar en met deze stevige basis de andere onderwerpen aan te kaarten. Zo vormt het samen 1 mooi geheel. Uiteraard is het nadien altijd mogelijk om dit traject te vervolgen. Tussendoor ben ik altijd beschikbaar voor vragen vanuit de ouder(s)/verzorger(s). Aan het einde van het traject vindt er een gesprek plaats met het kind, de ouder(s)/verzorger(s) en de coach. Hierbij wordt gekeken of de gewenste doelen zijn behaald en/of waar er nog ruimte is voor groei.

Sessie

Tijdens de sessies ga ik samen met het kind aan de slag. Waar op dat moment nood aan is en aan de orde is, daar beginnen we mee. Verschillende mogelijkheden wisselen elkaar af zoals momenten bij de paarden, creatieve momenten in de praktijkruimte, de natuur ons laten begeleiden in de weide.